Veel klanten komen naar ons en vragen ons hoe ze het beste kunnen zoeken naar een kwalitatief goede lijst voor hun outbound marketingactiviteiten. Hieronder vindt u enkele tips om u te helpen na te gaan welke lijst voor u zou kunnen werken en hoe u dit kunt aanpakken. Een schone, goed gerichte en relevante lijst is een belangrijke troef voor uw bedrijf en voedt uw nieuwe bedrijfsactiviteit. Een goede lijst van b2b online marketing bureau is goud waard. Wees heel duidelijk over met wie u contact wilt opnemen om ervoor te zorgen dat u de best gerichte lijst heeft die u kunt krijgen. Wees voorbereid om uw criteria onderweg te verfijnen.
1. Met wie wil je eigenlijk spreken?
Sector – is uw product of dienst sectorspecifiek of relevant voor alle bedrijfstypes?
Bedrijfslocatie – hoe ver wil je reizen voor een meeting?
Personeelsomvang – wilt u zich richten op eenmansbands of internationale bedrijven?
Omzet – hebben ze waarschijnlijk het budget voor uw product of dienst? Heeft hun omzet invloed op de inkoop van uw diensten?
Welk beslissercontact past het beste bij jou? Is uw dienst misschien relevant voor meer dan één besluitvormende rol binnen elk bedrijf?
2. Selecteer een aanbieder of eigenaar van een kwaliteitslijst.
Kies op reputatie en relevantie. Als uw doelmarkt gespecialiseerd is, kunt u overwegen contact op te nemen met een relevante branchepublicatie of -vereniging.
3. Hoe schoon zijn de gegevens?
Stel vragen over hoe vaak de gegevens worden bijgewerkt of opgeschoond. Idealiter zou dit niet minder vaak dan 6 maanden moeten zijn. De meeste makelaars zullen dit echter niet bereiken, dus verduidelijk dit. Wees niet verbaasd als je eenmaal de gegevens hebt dat je erachter komt dat een deel van de informatie die erin staat verouderd is. Gegevens vervallen in een alarmerend tempo. Wat vandaag actueel is, is morgen alweer achterhaald. Het continu opschonen van gegevens is essentieel om uw database up-to-date te houden zodra u deze heeft.
4. Koop niet meer dan je nodig hebt.
Bedenk hoeveel telefoontjes (of mailings) u redelijkerwijs per dag kunt doen. Koop geen honderden of duizenden records en houd de gegevens dan ongebruikt, want deze zullen elke dag vergaan. Bij sommige makelaars kunt u een segment van een lijst kopen en vervolgens terugkomen om de rest op een later tijdstip te kopen.
5. Probeer voordat je koopt.
Vraag om een voorbeeld van gegevens voordat u koopt om er zeker van te zijn dat uw selecties geschikt zijn voor u. Controleer de gegevens op juistheid of bel de voorbeeldgegevens.
6. Weet hoe u de gegevens kunt gebruiken.
Heb je de data ‘rechtstreeks’ of onder een licentieovereenkomst gekocht?
Records voor eenmalig gebruik zijn goedkoper in aanschaf, maar u kunt er maar één keer contact mee opnemen.
Records voor meervoudig gebruik zijn iets duurder, maar u kunt de contactpersoon zo vaak bellen als u wilt tot de vervaldatum van uw overeenkomst, die meestal 12 maanden is.
Het is de moeite waard om te onthouden dat makelaars ‘seed’-gegevens zullen opnemen die hen zullen waarschuwen als u de voorwaarden van de licentie schendt.
7. Vraag naar een garantie.
Controleer of u een terugbetaling kunt krijgen voor verdwenen of echt verouderde records om u te beschermen tegen slecht gekwalificeerde lijsten die mogelijk niet zo regelmatig zijn bijgewerkt als u had verwacht.
8. Hoeveel kost het?
Afhankelijk van de complexiteit van de lijst, de licentievoorwaarden en de gegevens die u wilt, moet u verwachten dat u vanaf 20p tot 45p per record betaalt. De basiskosten van een record omvatten mogelijk niet de gegevens die u echt wilt, b.v. het telefoonnummer of e-mailadres. Zorg er dus voor dat u een volledig overzicht van de kosten krijgt voordat u koopt.
9. Pas op voor verborgen kosten.
Kijk uit voor minimale bestelkosten, uitvoer- of leveringskosten of aanvullende informatie over het bedrijf die u niet echt nodig heeft.
10. Houd het legaal.
Zorg ervoor dat u volledig op de hoogte bent van uw wettelijke verplichtingen als u een telemarketingcampagne start. Bedrijven kunnen zich afmelden voor het ontvangen van ongevraagde verkoopgesprekken met behulp van de CTPS (Corporate Telephone Preference Service). U wilt geen problemen krijgen met gegevensbescherming, dus vraag de aanbieder van de aanbieding of ze hun lijst screenen en alleen ‘good to call-records’ kopen. Als ze zichzelf niet screenen, moet u de lijst zelf screenen. Er zijn verschillende eenvoudige en gratis online tools om dit te doen. Hoe dan ook, wettelijk moet je elke 28 dagen op opt-outs screenen om aan de wetgeving te voldoen of een flinke boete te riskeren. Heeft u al een lijst of database, maar maakt u zich zorgen over de geldigheid of netheid ervan? Vraag ons naar onze datadiensten, waaronder lijstvalidatie, gegevensopschoning, opt-outscreening en lijstcompilatie/profilering. Ontdek hoe GSA Business Development kan helpen bij het genereren van groei voor uw bedrijf door nu contact met ons op te nemen via 0845 658 8192 of door ons een e-mail te sturen.