Happy Goats https://happygoats.org Alleen maar happy nieuws Wed, 01 Jun 2022 10:18:24 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.1.1 https://happygoats.org/wp-content/uploads/2021/07/cropped-favicon-happy-goats-32x32.png Happy Goats https://happygoats.org 32 32 Top 10 tips voor het vinden van een goed b2b online marketing bureau https://happygoats.org/blog/2022/06/01/top-10-tips-voor-het-vinden-van-een-goed-b2b-online-marketing-bureau/ https://happygoats.org/blog/2022/06/01/top-10-tips-voor-het-vinden-van-een-goed-b2b-online-marketing-bureau/#comments Wed, 01 Jun 2022 10:18:24 +0000 https://happygoats.org/?p=6297 Veel klanten komen naar ons en vragen ons hoe ze het beste kunnen zoeken naar een kwalitatief goede lijst voor hun outbound marketingactiviteiten. Hieronder vindt u enkele tips om u te helpen na te gaan welke lijst voor u zou kunnen werken en hoe u dit kunt aanpakken. Een schone, goed gerichte en relevante lijst is een belangrijke troef voor uw bedrijf en voedt uw nieuwe bedrijfsactiviteit. Een goede lijst van b2b online marketing bureau is goud waard. Wees heel duidelijk over met wie u contact wilt opnemen om ervoor te zorgen dat u de best gerichte lijst heeft die u kunt krijgen. Wees voorbereid om uw criteria onderweg te verfijnen.

1. Met wie wil je eigenlijk spreken?
Sector – is uw product of dienst sectorspecifiek of relevant voor alle bedrijfstypes?
Bedrijfslocatie – hoe ver wil je reizen voor een meeting?
Personeelsomvang – wilt u zich richten op eenmansbands of internationale bedrijven?
Omzet – hebben ze waarschijnlijk het budget voor uw product of dienst? Heeft hun omzet invloed op de inkoop van uw diensten?
Welk beslissercontact past het beste bij jou? Is uw dienst misschien relevant voor meer dan één besluitvormende rol binnen elk bedrijf?

2. Selecteer een aanbieder of eigenaar van een kwaliteitslijst.
Kies op reputatie en relevantie. Als uw doelmarkt gespecialiseerd is, kunt u overwegen contact op te nemen met een relevante branchepublicatie of -vereniging.

3. Hoe schoon zijn de gegevens?
Stel vragen over hoe vaak de gegevens worden bijgewerkt of opgeschoond. Idealiter zou dit niet minder vaak dan 6 maanden moeten zijn. De meeste makelaars zullen dit echter niet bereiken, dus verduidelijk dit. Wees niet verbaasd als je eenmaal de gegevens hebt dat je erachter komt dat een deel van de informatie die erin staat verouderd is. Gegevens vervallen in een alarmerend tempo. Wat vandaag actueel is, is morgen alweer achterhaald. Het continu opschonen van gegevens is essentieel om uw database up-to-date te houden zodra u deze heeft.

4. Koop niet meer dan je nodig hebt.
Bedenk hoeveel telefoontjes (of mailings) u redelijkerwijs per dag kunt doen. Koop geen honderden of duizenden records en houd de gegevens dan ongebruikt, want deze zullen elke dag vergaan. Bij sommige makelaars kunt u een segment van een lijst kopen en vervolgens terugkomen om de rest op een later tijdstip te kopen.

5. Probeer voordat je koopt.
Vraag om een ​​voorbeeld van gegevens voordat u koopt om er zeker van te zijn dat uw selecties geschikt zijn voor u. Controleer de gegevens op juistheid of bel de voorbeeldgegevens.

6. Weet hoe u de gegevens kunt gebruiken.
Heb je de data ‘rechtstreeks’ of onder een licentieovereenkomst gekocht?

Records voor eenmalig gebruik zijn goedkoper in aanschaf, maar u kunt er maar één keer contact mee opnemen.
Records voor meervoudig gebruik zijn iets duurder, maar u kunt de contactpersoon zo vaak bellen als u wilt tot de vervaldatum van uw overeenkomst, die meestal 12 maanden is.
Het is de moeite waard om te onthouden dat makelaars ‘seed’-gegevens zullen opnemen die hen zullen waarschuwen als u de voorwaarden van de licentie schendt.

7. Vraag naar een garantie.
Controleer of u een terugbetaling kunt krijgen voor verdwenen of echt verouderde records om u te beschermen tegen slecht gekwalificeerde lijsten die mogelijk niet zo regelmatig zijn bijgewerkt als u had verwacht.

8. Hoeveel kost het?
Afhankelijk van de complexiteit van de lijst, de licentievoorwaarden en de gegevens die u wilt, moet u verwachten dat u vanaf 20p tot 45p per record betaalt. De basiskosten van een record omvatten mogelijk niet de gegevens die u echt wilt, b.v. het telefoonnummer of e-mailadres. Zorg er dus voor dat u een volledig overzicht van de kosten krijgt voordat u koopt.

9. Pas op voor verborgen kosten.
Kijk uit voor minimale bestelkosten, uitvoer- of leveringskosten of aanvullende informatie over het bedrijf die u niet echt nodig heeft.

10. Houd het legaal.
Zorg ervoor dat u volledig op de hoogte bent van uw wettelijke verplichtingen als u een telemarketingcampagne start. Bedrijven kunnen zich afmelden voor het ontvangen van ongevraagde verkoopgesprekken met behulp van de CTPS (Corporate Telephone Preference Service). U wilt geen problemen krijgen met gegevensbescherming, dus vraag de aanbieder van de aanbieding of ze hun lijst screenen en alleen ‘good to call-records’ kopen. Als ze zichzelf niet screenen, moet u de lijst zelf screenen. Er zijn verschillende eenvoudige en gratis online tools om dit te doen. Hoe dan ook, wettelijk moet je elke 28 dagen op opt-outs screenen om aan de wetgeving te voldoen of een flinke boete te riskeren. Heeft u al een lijst of database, maar maakt u zich zorgen over de geldigheid of netheid ervan? Vraag ons naar onze datadiensten, waaronder lijstvalidatie, gegevensopschoning, opt-outscreening en lijstcompilatie/profilering. Ontdek hoe GSA Business Development kan helpen bij het genereren van groei voor uw bedrijf door nu contact met ons op te nemen via 0845 658 8192 of door ons een e-mail te sturen.

]]>
https://happygoats.org/blog/2022/06/01/top-10-tips-voor-het-vinden-van-een-goed-b2b-online-marketing-bureau/feed/ 19
Op pad met de koffiekoning van Jipijapa https://happygoats.org/blog/2021/08/02/op-pad-met-de-koffiekoning-van-jipijapa/ https://happygoats.org/blog/2021/08/02/op-pad-met-de-koffiekoning-van-jipijapa/#comments Mon, 02 Aug 2021 12:08:34 +0000 https://happygoats.org/?p=6145 Wij houden wel van een goede kop koffie en dus zijn we in Ecuador op de goede plek. Hier wordt al sinds 1860 koffie verbouwd en sinds die dag is de nabijgelegen stad Jipijapa het centrum van de Ecuadoriaanse koffiewereld. Toch vinden wij het lastig om hier lekkere koffie te vinden en dus gaan wij een dag op pad met Bolivar, de koffiekoning van Jipijapa.

Sinds de komst van de koffieboon in Ecuador is de provincie Manabí het centrum geweest voor de koffie. Jipijapa is de stad waar het allemaal verhandeld wordt. Het is dan ook niet echt een bekende stad bij de toeristen. Je komt er alleen als je met de bus naar de kust reist. Hier moet je nl of overstappen of even wachten. De perfecte koffiestop dus en daar springt Bolivar handig op in. Hij is op het busstation niet te missen met zijn koffiestand: De enige zonder instantkoffie en iemand die vol passie zijn koffie aan de man brengt. Hij komt je de koffie desnoods in de bus brengen! Zo hebben wij hem 4 jaar geleden dan ook leren kennen.

Ondertussen is deze enthousiaste man in zijn herkenbare ruitjesshirt, Panamahoed en gele kaplaarzen ook in de regio niet onopgemerkt gebleven. Hij is uitgegroeid tot het boegbeeld voor de promotie van de koffie uit Manabí. Op elk event in de buurt komen we hem tegen en zelfs tijdens het gala feest van de lancering van de nieuwe Toerisme Campagne ManabiEsTodo (Manabí is alles) zien we hem in de gele laarzen tussen de bobo’s lopen. We spreken met hem af om samen eens een rondje door Manabí te maken om meer over de lokale koffie te leren.

Natuurlijk ontmoeten we elkaar op het station van Jipijapa en beginnen we met een kop koffie van Bolivar zelf. We stappen in de auto en rijden in Jipijapa langs de belangrijkste plekken voor de koffiehandel: De plekken waar de boeren hun geoogste en gedroogde bonen brengen, de fabriek waar de bonen gepeld worden, de plek waar het fermentatieproces plaats vindt etc. Omdat de periode juni-augustus de tijd van oogsten en verwerken is, is op dit moment niet alles in bedrijf. We rijden dan ook snel door naar de groene en heuvelachtige binnenlanden van Manabi.

In de buurt van de plek met de prachtige naam ’24 de Mayo’ zitten we midden tussen de plantages. Waar we ook kijken, we zien koffiestruiken, cacaoplanten, bananenbomen, velden vol suikerriet en zelfs hele bossen met teakbomen. Vol verwondering van deze frisgroene en vruchtbare streek komen we aan op de plantage van Bolivar. Het is jammer dat we niet in het juiste seizoen zitten, want we hadden graag de vol rode koffiebessen tussen het groen gezien. Toch krijgen we een aardige impressie van het koffielandschap van deze provincie.

We rijden door en gaan langs bij de plek waar Bolivar het vak geleerd heeft, de grote koffiefabriek tussen Manta en MonteCristi. Hij stelt ons voor aan zijn voormalige baas en zo schudden we ineens de hand van één van de grootste koffiebaronnen in dit gebied. Hier wordt jaarlijks flink wat koffie voor de verschillende merken verwerkt, een interessante ontmoeting! Op de terugweg hebben we nog even een fotomoment bij één van de 6 billboards waar Bolivar op staat en gaan natuurlijk niet zonder koffie naar huis. Morgen maar eens proeven wat we er van vinden.

]]>
https://happygoats.org/blog/2021/08/02/op-pad-met-de-koffiekoning-van-jipijapa/feed/ 47
Coffee hotspots in Quito https://happygoats.org/blog/2021/08/02/coffee-hotspots-in-quito/ https://happygoats.org/blog/2021/08/02/coffee-hotspots-in-quito/#comments Mon, 02 Aug 2021 12:06:05 +0000 https://happygoats.org/?p=6142 In Quito hebben we het nuttige met het aangename gecombineerd. We zijn namelijk op zoek gegaan naar de beste coffee hotspots van de stad. Kreeg je een aantal jaren geleden slechts een kop warm water en een een potje oploskoffie op tafel gezet als je koffie bestelde in een cafe. Tegenwoordig zie je steeds meer goede koffie in de diverse cafe’s en restaurants. We hebben er meerdere gespot en dit is onze Top 5 van Quito (in willekeurige volgorde).

Tianguez

IMG_0716In het oude centrum van Quito vind je Tianguez op de hoek van het Plaza de San Francisco. Een PRACHTIGE LOCATIE temidden van de gezellige drukte op het plein. Voor ons de perfecte koffiestop na het bezoeken van het San Francisco Klooster. Je krijgt er een heerlijke koffie en ook de affogato (espresso met vanille ijs) is een aanrader. Bovendien is de koffie normaal geprijsd, ondanks dat het op een drukte toeristische locatie zit.

Cuenca 463 y Sucre, Quito Old Town, Tel. 257 0233

Cafe Aguila de Oro

IMG_1555Aquila de Oro is niet een coffee hotspot waar je koffie drinkt, maar haalt. De SINGLE ORIGIN COFFEE die je hier koopt, komt uit de Loja regio en wordt dagelijks gebrand. Je kunt de bonen in drie sterktes qua branden krijgen en indien gewenst worden de bonen a la minute voor je gemalen. Je krijgt de koffie goed verpakt mee.
Een zaak met goede koffie en mensen met kennis!

Benalcazar N3-123 Y Espejo, Quito Old Town, Tel. 2280-523/ 2602-594

El Cafeto

IMG_0686Midden in het bruisende oude centrum vonden wij coffee hotspot El Cafeto. Voor ons de plek met DE BESTE KOFFIE van de stad. Er is een uitgebreide koffie kaart en op het bord achter de bar staat duidelijk aangegeven welke koffie er vandaag gebruikt wordt. Een must-see voor als je in het oude centrum aan het shoppen bent!

Calle Chile 930 y Guayaquil, Centro Historico, Quito, Tel. 257 2921/ 0998020274

La Cuchara de San Marcos

IMG_0725Wow! Het was even zoeken, maar helemaal aan het einde van de straat Junin vind je deze prachtige zaak op de eerste verdieping. Naast de espresso’s kun je er ook de Siphon koffie krijgen. De koffie wordt met veel zorg en aandacht bij je op tafel klaargemaakt. EEN TOP BELEVING, waar we de rest van de dag zwaar van onder de indruk waren. Er wordt gewerkt met de koffie van Hoja Verde, een kwaliteitskoffie die goed verkrijgbaar is. Voor koffie-liefhebbers is dit een NIET TE MISSEN Coffee Hotspot!

San Marcos Neighbourhood, Junin s/n (cul de sac @ end of Junin Street), Quito Old Town, Tel. 2951713

Ethnic Coffee

2014-12-05 17.38.18In het uitgaanscentrum Mariscal vonden we, aan de Amazonas, deze koffiezaak. Van elke cappuccino wordt hier een waar kunstwerk gemaakt. Barista Iván Nuñez is voor ons de KONING VAN DE LATTE ART! Zo mooi als hier hebben wij ze nog nooit gezien. Daarnaast is het een leuke zaak met ontzettend vriendelijke mensen en ook de koffie is hier prima.

Amazonas, entre Robles y Roca, Local 3, Quito-Ecuador, Tel. 593 02 2501 613

Disclaimer:
Deze top 5 coffee hotspots is door ons samengesteld op basis van onze eigen ervaringen in 2021 en zijn op geen enkele wijze gesponsord.

]]>
https://happygoats.org/blog/2021/08/02/coffee-hotspots-in-quito/feed/ 304
Muziek tijdens het reizen en het Pearl Jam concert! https://happygoats.org/blog/2021/05/17/muziek-tijdens-het-reizen-en-het-pearl-jam-concert/ https://happygoats.org/blog/2021/05/17/muziek-tijdens-het-reizen-en-het-pearl-jam-concert/#comments Mon, 17 May 2021 13:41:17 +0000 https://happygoats.org/?p=6197 Muziek tijdens het reizen kunnen wij er bijna niet zonder. Urenlange ritten in de bus vliegen voorbij met de talloze afspeellijsten die op onze i-pods staan. Muziek brengt herinneringen terug aan eerder bezochte plaatsen, kan je in verschillende stemmingen brengen, maar zorgt ook voor inspiratie. Een van onze grootste inspiratiebronnen op dit moment is Pearl Jam en dan met name de songs van leadzanger Eddie Vedder. Toen wij hoorden dat er een Latin-America Tour kwam, waren wij er als de kippen bij om kaarten te bestellen. En met succes! Binnen een paar minuten waren de kaarten voor het concert in Santiago, Chili, binnen!

Muziek tijdens het reizen

Onze reden om naar Chili te gaan had dus niets met de wijn of de prachtige natuur te maken, maar met muziek! Vanaf Cusco, Peru, namen wij dan ook een reeks van lange-afstands-bussen die ons in bijna 3 dagen naar Santiago bracht. Een rit waar we best wel tegenop zagen, want drie dagen achter elkaar in de bus… poeh… dat is een lange zit! Maar gelukkig hebben we de muziek! De i-pods van ons beide zijn volledig opgeladen en volgezet met zoveel mogelijke muziek. Muziek maakt lange ritten een stuk draaglijker. Doordat we in alle landen waar we zijn geweest al veel muziek gedownload hebben, brengt de muziek mooie herinneringen naar boven. Indiase muziek en we zijn weer terug bij de Taj Mahal of zitten weer in Kardaha voor één van die prachtige Bollywood films, muziek van thuis om de mooie momenten in Nederland te koesteren of muziek die andere herinneringen heeft.

Maar muziek is voor ons ook een bron van inspiratie. Er zijn zulke prachtige nummers geschreven, waarvan de teksten ons zo raken of waarbij we gewoon verrast zijn hoe mensen onze gevoelens over bepaalde zaken zo mooi op ‘papier’ hebben kunnen zetten. Eddie Vedder is één van die mensen. Met name zijn muziek die voor de film “Into the Wild” geschreven is, klopt voor ons helemaal. Ook de oudere nummers/teksten van Pearl Jam zijn we door de jaren heen steeds meer gaan waarderen en dus staan er veel van deze nummers hoog in ons favorietenlijst van de I-pod. En dat laatste hebben we natuurlijk veel beluisterd tijdens die lange rit naar Santiago. Het was een flinke rit, maar het concert zou het meer dan waard zijn!

En we zijn binnen 😀

Pearl Jam concert
Eenmaal in Santiago zijn wij direct naar ons hotel gegaan. Ondanks dat we ons fitter voelden dan verwacht, wilden we natuurlijk topfit zijn voor het concert. We hebben het de eerste dag dan ook rustig aan gedaan. Wat leuke koffiezaken in de prachtige Providencia wijk bezocht en vooral gerelaxt. Op de dag van het concert zelf zijn we redelijk op tijd naar het stadion gegaan, aangezien we daar onze online tickets nog moesten afhalen. Toch altijd spannend, aangezien de hele boeking en correspondentie in het spaans was. Maar gelukkig was het allemaal vlot geregeld en konden we bij het stadion bij de rest van de fans gaan staan en wachten totdat we het stadion in konden. Ondanks dat het nog erg vroeg was, was het al behoorlijk druk, maar de sfeer was enorm gezellig! De tijd vloog gelukkig om!

Het valt ons op hoe goed de zaken hier bij het stadion geregeld zijn. Ondanks dat een flinke schare fans naar binnen wil rennen, houden de Carabineros (de Chileense politie) de zaken goed onder controle en worden we in groepen naar binnen gelaten. Het stadion is gigantisch groot en wij snappen dan ook niet  waarom de eerste mensen echt rennen voor hun leven voor de ‘beste plaatsen’. Ondanks dat wij niet meedoen met die gekte, stonden wij bij aanvang van het concert gewoon vooraan!

We staan vooraan!

Crowdsurfen
Maar de eerste indruk die we van de Chileense mannen krijgen is barslecht. Blijkbaar brengt een concert of enigszins stevige muziek het ergste in de heren naar boven, want het is al snel dringen en springen geblazen! Met name de chileense dames zijn erg klein en die hadden het dan ook zwaar te verduren. Vriendlief gaat trouwens ook gewoon voor vriendin staan en ook al sta je hutjemutje, die ene sigaret of joint moet en zal gerookt worden! Het was op een gegeven moment bar en boos en ondanks dat wij bijna een kop groter waren dan de meeste chileense dames, kregen wij het zo nu en dan ook spaans benauwd. Niet ons idee om van een concert te genieten. Toen we zagen dat een aantal dames zich, al crowdsurfend, bij het podium uit het publiek lieten surfen, zagen wij onze kans ook schoon! Waarom ook niet? Iets wat ons altijd eens geweldig leek…Dit is onze kans! En dus gingen we over diverse hoofden helemaal naar voren en stonden we ineens oog in oog met Mr Eddie Vedder! Wow! Daarna vlot naar de zijkant van het publiek en zo konden we met iets meer ruimte, maar nog steeds vooraan, volop genieten van de rest van het concert!

Het concert was in een woord fantastisch en natuurlijk kwamen de grote hits en veel bekende nummers voorbij. Een kippenvel moment was absoluut “Imagine” van John Lennon! Voor ons een magisch moment! We hebben er een video van kunnen maken, welke je op ons youtube kanaal  (klik!) vindt.

Een fantastisch concert!

Wat is jouw favoriete muziek?
Voor ons is muziek tijdens het reizen belangrijk, of het nu een concert is of de afspeellijst op de i-pod. Wij zijn benieuwd wat jullie favoriete muziek is tijdens het reizen, welke muziek inspireert jou of waar wordt je gewoon helemaal blij van?

Onze favorieten zijn:

 • Eddie Vedder / Pearl Jam
 • Bruce Springsteen
 • Mumford and Sons

Wat is jullie favoriet?

]]>
https://happygoats.org/blog/2021/05/17/muziek-tijdens-het-reizen-en-het-pearl-jam-concert/feed/ 9
Horcón, een dagtocht naar het Hippiedorp van Chili https://happygoats.org/blog/2021/04/02/horcon-een-dagtocht-naar-het-hippiedorp-van-chili/ https://happygoats.org/blog/2021/04/02/horcon-een-dagtocht-naar-het-hippiedorp-van-chili/#comments Fri, 02 Apr 2021 12:10:20 +0000 https://happygoats.org/?p=6150 Een dorp wat onze nieuwsgierigheid wekte is Horcón. In het hostel waar we werken is er al vaak over gesproken, maar eigenlijk is niemand er nog geweest. Dus besloten we, samen met Michael, een dag naar dit veelbesproken hippiedorp van Chili te gaan. Ruim 50 kilometer ten noorden van Viña del Mar, dus prima voor een dagtrip.

Horcón, het Hippiedorp van Chili

Het voordeel van het werken in een hostel is dat je veel mensen leert kennen en dat de verscheidenheid in type mensen groot is. Reizigers, chileense vakantiegangers, internationale studenten en de nieuwe generatie hippies… we hebben er inmiddels weer een kleurrijke groep vrienden en kennissen bijgekregen. Met Duitse student Michael hadden we al snel een goede klik en toen hij opperde om samen een dag naar Horcón te gaan, hoefden we niet lang na te denken.

Horcón is een klein relaxt vissersdorp ten noorden van Viña del Mar en met de bus in ongeveer 1,5 uur te bereizen. Het staat bekend als Chili’s eerste en laatste hippiedorp en we hoorden mooie verhalen over de hippie-gemeenschap die daar woont. Vredelievend, dicht bij de natuur en een kleurrijke omgeving. Het leek ons wel wat. We stapten in de microbus en kwamen in het begin van de middag aan in Horcón.

Laid-back Horcón

Al snel is duidelijk dat Horcón inderdaad erg relaxed is. De verharde weg houdt al snel op en het zandpad leidt ons via de “hoofdweg”  van het dorp naar het strand. Al wandelend komen we onderweg al een paar eenvoudige houten woningen tegen die tevens dienst doen als winkel voor handgemaakte spullen. Macramé plantenhangers, gehaakte topjes en sieraden, heel veel sieraden. Het strand ligt prachtig in een baai, maar echt een mooi strand is het niet. Voor ons niet zo erg, want vandaag is het ook niet echt mooi strandweer en bovendien hebben we rondom Viña del Mar prachtige stranden. Wil je hier wel naar het strand, loop dan meer richting het noorden, daar worden de stranden ruimer en mooier, al kijk je wel tegen een paar lelijke nieuwe flatgebouwen aan. Het zijn kleinere stranden en het meest noordelijke strand, Playa Luna, is het enige nudisten strand in Chili.

Stoere vissersmannen met hun krabvangst

Horcón is ook duidelijk een vissersdorp. De kleurrijke houten vissersboten liggen alweer op het strand, te wachten totdat ze vannacht weer te water gelaten worden voor een nieuwe visvangst. Naast vis wordt er in Horcón ook veel gevist op krab. Met name de paarse krab is erg populair. We treffen een paar stoere vissers die de laatste vangst van de dag nog verdelen voordat ze naar huis gaan. Ze laten vol trots de gevangen krab zien en halen zelfs de mooiste exemplaren nog even voor ons tevoorschijn om ze goed te kunnen bekijken. De mannen vinden het natuurlijk prachtig wanneer wij een lichte kreet slaken bij het bewegen van die beesten 😉 .

De lokale hippie-vibes

De stoere vissersmannen staan in een schril contrast met de lokale hippies die we hier ontmoeten. Hadden we een vredelievende groep mensen met een ‘open mind’ en creatieve geest verwacht, de realiteit is anders. Die paar hippies die we hier rond zien lopen voldoen niet aan die beschrijving. We zien een groep op het strand bivakkeren tussen de lege flessen drank die niet al te aardige woorden voor ons over hebben. De man naast de gitarist had ‘s ochtendsvroeg de wijnfles ook al laten openen in het plaatselijke restaurant en bedelde om sigaretten. Het lijkt dus wat een troosteloos geheel. Aan de zuidkant van het dorp vinden we de “artisan”-markt. Hier worden door de lokale kunstenaars de eigengemaakte spullen verkocht. Wierookhouders, magische stokken, cannabisolie en natuurlijk heel veel sieraden. Er zitten prachtige kunstwerken tussen en krijgen we het hippie-gevoel weer wat te pakken, al is het jammer dat het allemaal weer in een commerciële markt bij elkaar gezet moet worden.

Brug van de wensen

Iets wat we wel heel bijzonder vonden is de ‘Brug van de Wensen’. Eigenlijk is het een hele eenvoudige houten brug met heel veel gekleurde lintjes, maar toch is het idee mooi. Bij de ingang van de brug zijn lintjes te verkrijgen waar je je wens op kunt schrijven en daarna kun je ‘m zelf ergens op de brug vastmaken. Een mooi kleurrijk geheel! Nu maar hopen dat de wensen allemaal maar uit mogen komen!

 

Met Michael aan de koffie ‘traditional’ en vis-empanadas

Omdat we hier in een vissersplaats in Chili zitten, kunnen we natuurlijk de vis-empanadas niet overslaan. Met name de empanadas met garnalen en kaas zijn hier populair en terecht, want ze zijn heerlijk! Ondanks dat we iets meer van het hippie-gevoel hadden verwacht is Horcón een leuke (halve) dagtrip waard! Zeker als het mooi weer is en je nog een paar uurtjes aan het strand mee kunt pakken!

]]>
https://happygoats.org/blog/2021/04/02/horcon-een-dagtocht-naar-het-hippiedorp-van-chili/feed/ 16
Hoe je de eerste dag in een nieuw land niet een gat in je budget slaat! https://happygoats.org/blog/2020/11/22/hoe-je-de-eerste-dag-in-een-nieuw-land-niet-een-gat-in-je-budget-slaat/ https://happygoats.org/blog/2020/11/22/hoe-je-de-eerste-dag-in-een-nieuw-land-niet-een-gat-in-je-budget-slaat/#comments Sun, 22 Nov 2020 13:45:47 +0000 https://happygoats.org/?p=6203 We zijn weer in een nieuw land. Spannend en leuk, maar ook altijd opletten, want hoe vaak trappen we niet in een aantal valkuilen waardoor de eerste dag in een nieuw land altijd de duurste dag is. Dat kan anders en inmiddels hebben we geleerd. Vandaag delen we onze tips, zodat ook jij tijdens jouw reizen niet op de eerste dag in een nieuw land onnodig al een gigantisch gat in je budget slaat.

Nieuw land, nieuwe taal en nieuwe prijzen

De eerste dag in een nieuw land en hoe het niet je duurste dag wordt

Geld
In de meeste gevallen zul je bij de grensovergang direct te maken krijgen met een nieuwe muntsoort en dat is altijd even wennen. Hoe zorg je ervoor dat je je niet verrekend en dus een kapitaal kwijt bent, terwijl je dacht dat het een ‘koopje’ was?

 • Wisselkoers
  Als eerste is het handig om de wisselkoers goed in je hoofd te prenten. Zoek, voordat je naar een nieuw land gaat, op het internet de globale wisselkoers op. Soms kom je op gekke getallen uit dus wij hebben vaak een kort lijstje in ons boekje staan waar we wat gemakkelijker mee kunnen rekenen. Bv 350 Indiaase rupee = 5 euro of 5000 Colombiaanse peso  = 1,5 euro.
 • Dagbudget
  Bedenk vooraf wat je dagbudget is per land. Informatie over de bestedingen per land kun je vaak wel vinden bij andere reisblogs. Ook hebben wij bij de landeninformatie van elk bezocht land staan wat wij gemiddeld per dag hebben uitgegeven in een land. Met dit bedrag in je achterhoofd kun je inschatten of bepaalde kosten redelijk zijn. Wij proberen meestal de volgende verdeling aan te houden: 1/3 voor overnachting, 1/3 voor reizen en 1/3 voor eten en drinken.
 • Biljetten en munten
  Check op het internet welke biljetten geldig zijn en welke niet meer. Je zult niet de eerste reiziger zijn die een oud, niet meer geaccepteerd, biljet in de handen gedrukt krijgt. Hou er ook rekening mee dat er bepaalde landen zijn (w.o. Peru) die alleen ongeschonden (dollar) biljetten accepteren. Neem dus geen “oude vodjes” aan!
 • Omwisselen?
  Vraag aan je medereizigers hoe zij hun geld gewisseld hebben. Is pinnen bij een bank beter of kun je beter geld op straat omwisselen (Argentinië!). Waar worden kosten berekend? Hou er ook rekening mee dat je bank voor pintransacties kosten in rekening brengt. In landen waar je alleen lage bedragen kunt pinnen kunnen deze kosten soms je “wisselkoers” flink beïnvloeden. Ook hier geldt: weet vooraf welke koers redelijk is.
 • Wel of niet de portemonnee vol met kleingeld?
  Het is vervelend, zo’n dikke portemonnee met al die munten, we weten het… Maar zorg voor de eerste dagen dat je veel kleingeld hebt. Op drukke plekken wil je het liefst gepast betalen, want het wisselgeld wat je in de handen gedrukt krijgt kan wel eens niet kloppen. Vooral wanneer je wat stuntelt met de taal en het bedrag, dan wordt vaak “per ongeluk” te weinig teruggegeven. Overkomt je dit wel, loop dan gewoon terug en geef aan dat je te weinig gekregen hebt. Verbaas je dan niet dat ze je, zonder dat je een bedrag genoemd hebt, het juiste bedrag alsnog terugbetalen!

Pinnen of geld wisselen?

Vervoer
Je komt aan op het vliegveld, wordt door de bus bij de grens uitgezet of je grenstaxi zet je uit op een groot busstation. Hoe zorg je er nu voor dat je op een betaalbare manier op je plek van bestemming (volgende stad / hotel) aankomt?

 • Op het vliegveld 
  Natuurlijk staan hier altijd taxi’s voor je klaar. Maar is dat budget-technisch wel de slimste optie? Vaak gaat het openbaar vervoer ook naar de vliegvelden en check die optie dus ook. Veel hostels hebben vaak ook een pick-up en ook al ga je niet naar dat hostel, wanneer de bus niet vol zit is er vaak wel een deal te maken met de chauffeur. En als laatste optie: probeer het vervoer te delen met andere reizigers. Werkt vaak prima en ook leuk voor de contacten!
 • Op het busstation
  Lokale bussen, met name in Centraal Amerika of in Azië zijn spotgoedkoop. Vaak betaal je gewoon in de bus wanneer de conducteur langskomt. Prijzen zijn vooraf meestal niet bekend, dus ga niet vooraan in de bus zitten! Ga halverwege zitten, achter een paar ‘locals’. Vraag aan hen hoeveel de betreffende rit kost en zorg voor gepast geld. In dat geval zal de conducteur je niet een andere prijs noemen of ‘vergeten’ je het wisselgeld terug te betalen. Wij hebben eens net zo lang gewacht met het daadwerkelijk uitstappen totdat we de laatste centen terugkregen, met als gevolg een zeer ontevreden conducteur.

Deze taxi is zijn geld zeker waard 😉

Onderdak
Overnachtingen zijn meestal de grootste aanslag op je budget. Onze ervaring is dat wanneer je voor de eerste nachten alvast een hotel boekt, je direct ook de duurste slaapplek van je trip te pakken hebt. Dat kan dus anders 😀

 • Van te voren boeken hoeft echt niet. Er is altijd wel ergens een slaapplek, dus je hoeft niet bang te zijn om op straat te slapen! Zorg dat je een aantal adressen hebt die in dezelfde buurt liggen en ga dan bij een aantal langs. Meestal gingen wij met een tuk-tuk langs een aantal guesthouses. De één blijft bij de tassen in de tuk-tuk zitten en de ander checkt ondertussen de kamers en onderhandelt over de prijs.
 • Booking.com, Tripadvisor en Lonelyplanet (of andere reisgidsen) zijn ideale raadgevers voor goede overnachtingen-adressen. Check online de reviews van andere reizigers en je kunt een aardige inschatting maken van wat een redelijke prijs is. Echter… de beste tips kregen wij altijd van mede-reizigers. De misschien wat mindere populaire adresjes zijn vaak net wat goedkoper, maar desalniettemin niet minder leuk!

Het verschil tussen de ene en andere kamer verschilt enorm! Check, check en dubbelcheck ter plekke!

Conclusie?
Bereid je voor! Lees je in! Of je dat nu doet op blogs van andere reizigers, de lonely planet of andere reisboeken, het maakt niet uit. Maar zorg dat je een beetje weet wat je te wachten staat en schrijf het op! Google is hier je beste vriend! Reizen is vermoeiend en hierdoor is het gemakkelijk om dingen te vergeten door alle nieuwe indrukken. Vraag onderweg andere reizigers het hemd van het lijf… heb het niet alleen over de mooie plekken die je moet bekijken, maar vraag ook wat ze betaalden voor busritten, grensovergangen, eten en onderdak. De beste tips komen toch van je medereizigers.

Heb jij nog de ultieme budgettip voor ons? Plaats dan gerust een reactie, want dat vinden we leuk!

]]>
https://happygoats.org/blog/2020/11/22/hoe-je-de-eerste-dag-in-een-nieuw-land-niet-een-gat-in-je-budget-slaat/feed/ 39
Getest: 6 x koffie in Valparaíso (en omstreken) https://happygoats.org/blog/2020/08/02/getest-6-x-koffie-in-valparaiso-en-omstreken/ https://happygoats.org/blog/2020/08/02/getest-6-x-koffie-in-valparaiso-en-omstreken/#comments Sun, 02 Aug 2020 12:24:41 +0000 https://happygoats.org/?p=6158 Heeft men in Santiago inmiddels al flink wat hippe en goede koffiezaken, in de toeristische kustplaatsen Viña del Mar en Valparaíso is het zoeken naar een echt goede kop koffie! De koffiecultuur is groeiende in Chili en gelukkig hebben we in Valparaíso (en Concón) een paar zaken kunnen vinden die zich echt richten op koffie.

Koffie in Valparaíso

Melbourne Café
Een koffie café wat gebaseerd is op de leuke hippe koffiezaken in Melbourne, Australië. Men noemt zichzelf gespecialiseerd in goede koffie en op hun website vermelden ze dat elke kop koffie vol concentratie en bewust gezet wordt. Onze interesse was dus gewekt, mede ook omdat men koffie roostert en zelf maalt. Dat moet dus een echte koffiebeleving worden dachten we nog. Viel dat even tegen… toen we binnenkwamen bleek al dat het meeste personeel hun dag niet had. Misschien omdat het maandagochtend was, geen idee, maar de sfeer zat er niet echt in. Ook de koffie viel tegen. Als je op je website foto’s zet met prachtige latte-art, de kunst van het koffiezetten ophemelt, dan verwachten we een nette cappuccino en niet één die overladen is met cacaopoeder…  Een complete desillusie dus…

Plaza Sotomayor 33 – local 9, Valparaíso, +56 32 222 5013

Mercadito Alegre

Mercadito Alegre
Pas goed op wanneer je door de straten van Cerro Alegre loopt, want voordat je het in de gaten hebt, loop je deze parel voorbij! Een kleine knusse zaak met vitrines vol huisgemaakt gebak, empanadas en koekjes. Ondanks dat het meer een banketbakkerszaak is dan een koffiezaak, waren we toch benieuwd naar de koffie en die bleek voortreffelijk te zijn! A la minute werd er een mooie espresso en cappuccino gemaakt met een heerlijke koffie uit Guatemala. De eigenaar is duidelijk geïnteresseerd in eerlijke en duidelijke producten, want ook de thee komt uit verschillende plekken van de wereld en wordt ook los verkocht. Het is jammer dat deze koffie alleen voor take-away is…

Almirante Montt 406, Cerro Alegre, Valparaíso, (032) 2592315 

Subterraneo

Subterraneo
Aan het Plaza Anibal Pinto vind je dit echte koffie café. Zodra je voor de zaak staat lachen de koffiebonen op de ramen je al toe. De zaak heeft duidelijk een eigen stijl, niet echt onze keuze, maar dat is persoonlijk. Het is duidelijk dat men hier gericht is op het zetten van een goede koffie en dat was het dan ook! Gewoon een prima gezette espresso en cappuccino, niets meer en niets minder. En dat is eigenlijk de hele indruk van de zaak, goed maar op één of andere manier mist er sfeer.

Condell 1198 Plaza Anibal Pinto. 88997000 – 032 2757271

Café Central

Café Central
In de Concepcion regio van Valparaíso vind je deze leuke zaak. Je kunt er zowel binnen als buiten op het terras zitten. Binnen vind je bovendien nog twee zaken met lokale kunst. De koffie was prima en ook de koekjes en brownies zagen er heerlijk uit! Na een lange wandeling door alle kleurrijke straten van Valparaíso is dit zeker de plek om even heerlijk een pauze te nemen. Je kunt hier ook prima terecht voor sandwiches, empanadas of, als je vroeg bent, een ontbijt! Aanrader.

Pasaje Pierre Loti, 9
 | Cerro ConcepcionValparaíso,  +(56)997111179

Split Road Kafe

Split Road Kafe
Aan het einde van het strand van Concón staat deze leuke koffie-foodtruck. De eerste die we in Chili tegen zijn gekomen. Leuke mensen en leuke producten. De koffie wordt op de traditionele wijze gezet en is het best te vergelijken met een filterkoffie. Prima kop koffie en voor de koffie-addicts dan ook erg fijn dat deze foodtruck hier staat! Soms zijn ze ook te vinden op evenementen of in Valparaíso bij het Centro Cultural.

Playa La Boca Avenida Borgoño, Concón, +56 9 7863 0452

La Combitería

La Combitería
De tweede foodtruck die we tegen kwamen is van Claudia. Zij staat met haar VW-busje bijna dagelijks bij het Centro Cultural (de vroegere gevangenis). Naast een lekkere kop (filter)koffie verkoopt ze ook haar eigen gebakken carrot-cake en brownies en maakt ze heerlijke fruit-smoothies! Daarnaast is Claudia erg leuk gezelschap dus zeker een stop waard!

La Combitería, Centro Cultural, Valparaíso, +56 9 99809413

]]>
https://happygoats.org/blog/2020/08/02/getest-6-x-koffie-in-valparaiso-en-omstreken/feed/ 51
Hoe kies je jouw wereldreisverzekering? https://happygoats.org/blog/2020/04/18/hoe-kies-je-jouw-wereldreisverzekering/ https://happygoats.org/blog/2020/04/18/hoe-kies-je-jouw-wereldreisverzekering/#comments Sat, 18 Apr 2020 12:56:39 +0000 https://happygoats.org/?p=6180 Een wereldreisverzekering kiezen is niet echt het leukste klusje voordat je aan je wereldreis begint. Want wees nu eerlijk, het is toch veel leuker reishalen te lezen dan de kleine lettertjes van de verschillende verzekeringsmaatschappijen? Wij krijgen dan ook vaak de vraag hoe wij onze wereldreisverzekering geregeld hebben. Vandaag leggen we je uit hoe wij steeds weer onze keuze maken voor een wereldreisverzekering en waarom onze keuze elke keer weer op dezelfde verzekeraar valt (ja we zijn constant in onze keuzes!).

Onbezorgd op wereldreis!

Waarom een wereldreisverzekering?

Heel simpel… in het dagelijks leven heb je een aantal verzekeringen lopen voor risico’s die je zelf niet kunt opvangen. Denk alleen al aan je aansprakelijkheidsverzekering en je zorgverzekering.  Ook tijdens je reis wil je natuurlijk verzekerd zijn tegen risico’s die je zelf niet kunt betalen. Maar lang op reis betekent dat je zorgverzekering vaak niet meer geldig is en zo ook je aansprakelijkheidsverzekering etc. Dat gemis aan verzekeringen vang je dus op met een wereldreisverzekering.  Zeg maar een aantal verzekeringen in één verzekering. Wel zo handig. Bovendien loop je tijdens je reis andere risico’s dan thuis en dat is iets waar je wereldreisverzekering ook rekening mee houdt.

 

Let op: Je normale verzekeringen zijn vaak niet geldig wanneer je lang op reis gaat!

 


Hoe kies je een wereldreisverzekering
Voor het kiezen van de juiste wereldreisverzekering kun je urenlang alle voorwaarden en kleine lettertjes naast elkaar neerleggen, doorspitten en vergelijken. Maar waar let je op? Wat maakt nu het verschil? EUR 100,- meer of minder uitkering bij schade? De premie? Of zijn er andere dingen waar je op moet letten?

Wij zijn al meerdere keren lang op reis geweest en hebben dus wel de nodige keuze ervaring. Eigenlijk zijn wij er heel nuchter en helder in:

 

Een verzekering moet de kosten dekken voor de risico’s die je zelf niet kunt betalen en hulp bieden op crisis-momenten wanneer je het zelf echt even niet meer kunt regelen. Het contact moet goed zijn en de prijs betaalbaar. Meer is het eigenlijk niet.

 

Wat zijn de risico’s die je zelf niet kunt betalen?
Een zonnebril wel of niet vergoed? Voor ons zijn dat bullshit-vragen… ja sorry, maar als je een kapotte zonnebril wilt declareren op je wereldreisverzekering, dan vragen wij ons af of je wel op reis moet gaan. De backpack die stuk gaat? Geloof me… dat gebeurd! Maar ook daar wil je je toch niet voor verzekeren? De doorleefde backpack is straks een prachtig monument van al jouw avonturen overal ter wereld! Naald, draad en ducktape… echt, daar hoef je de medewerkers van de verzekeraar niet mee lastig te vallen! En ja… ook je camera gejat is zonde, maar zijn het eigenlijk niet de foto’s die op de memory-stick staan waarvan je baalt dat die gestolen zijn? Precies, dat is niet te verzekeren! Daarom is het mooi dat je bagage onder de dekking valt, maar een onoverkomelijk risico is het niet en dus is dat niet de hoofdzaak waar je op let tijdens het kiezen van een wereldreisverzekering.

Niet alle risico’s zijn te verzekeren


Wat dan wel?

Ziekte, ongelukken, je hele tas met alle belangrijke spullen die gejat is, onverhoeds naar huis moeten… dat soort zaken. Dat zijn kosten die flink in de papieren lopen. Zaken die geregeld moeten worden, waarbij je hulp wilt hebben omdat jij in de stress zit en er mensen zijn die vaker met dat bijltje gehakt hebben.

Wij letten hierop bij het maken van de keuze:

 • Hoe zit het met de geneeskundige hulp, wat is wel en niet verzekerd?
 • Hoe zit het als je onverhoeds naar huis moet?
 • Wat als je gered moet worden uit de bergen / sneeuw / van zee?
 • Hoe zit het wanneer het niet jou overkomt, maar je reisgenoot?
 • Hoe kun je contact opnemen vanuit het buitenland in verband met een noodsituatie?

Bovendien is de looptijd van de reisverzekering wel handig om te checken! Hoe flexibel is je verzekeraar daar in?

 

Let op: Veel wereldreisverzekeringen zijn tussentijds NIET te verlengen

 

Wat is onze keuze en waarom?
Al sinds 2008 kiezen wij elke keer weer voor de Special Isis verzekering van Joho. We hebben verschillende verzekeraars met elkaar vergeleken, elke reis weer, maar wanneer de reis nu korter of langer was… elke keer steekt de Special Isis van Joho voor ons duidelijk boven de rest uit.Waarom?

 • Allereerst is het duidelijk dat Joho een organisatie is die ‘reizen en buitenland’ ademt. Op alle fronten is het duidelijk dat men niet gewoon een verzekeraar is, maar een organisatie die weet wat er speelt wanneer je voor korte of langere tijd in het buitenland bent. Dat begrip en gevoel is één van de meest belangrijke zaken voor ons. In Joho vinden wij een partner die gelijkgestemd is. En dat ze dan ook nog verzekeringen voor je regelen is natuurlijk ideaal!
 • De looptijd: De Joho Special Isis sluit je eerst voor maximaal een jaar af en kun je daarna tussentijds tot maximaal 4 jaar verlengen.  Voor ons is dit de meest flexibele,maar ook de langste verzekering die je kunt regelen voor je reis. Ideaal wanneer je niet weet hoe lang je op reis wilt. En geloof ons, eenmaal op reis wil je het liefst zo lang mogelijk reizen. Hoe vervelend is het dan dat je terug moet in verband met je verzekering…
 • De dekking en de kleine lettertjes.
  Al direct bij het lezen van de voorwaarden valt het op hoe persoonlijk Joho is. Heldere taal en duidelijk omschreven wat wel en niet gedekt is. Daar houden we van! De belangrijkste zaken zijn gewoon goed geregeld.
 • Tussentijds naar Nederland
  Wanneer je erg lang op reis bent, kan Joho het zich voorstellen dat je even naar huis wilt voor een bezoek. Je dekking voor geneeskundige kosten loopt tot maximaal 31 dagen door in Nederland. Dat scheelt een hoop gedoe! Duidelijk een kwestie van meedenken.
 • De prijs
  Qua prijs zijn wij ook zeer tevreden en hoe opvallend is het dat je wereldreisverzekering goedkoper is dan bijvoorbeeld je maandelijkse zorgverzekering! Wij hebben al gegrapt dat het voor ons goedkoper is om te reizen dan in Nederland te zijn ;-). De premie betaal je steeds per jaar vooraf en mocht het zo zijn dat je eerder terug bent dan verwacht, dan krijg je de premie van de niet genoten reisdagen terug (mits je geen schadeclaim hebt).
 • Persoonlijk en vriendelijk
  We hebben de mensen van Joho al eens ontmoet op verschillende beurzen en het contact is ontzettend leuk met ze. Ook tijdens de reis blijkt het contact leuk en persoonlijk te zijn. Op de momenten dat we contact zochten ivm Chikungunya bij één van ons, werden we op een positieve en persoonlijke manier benaderd. Dus ook als er wat is, dan staat het team van Joho echt voor je klaar. Een hele geruststelling!

Dus nu weten jullie hoe wij het geregeld hebben en waarom. Of dit reclame is voor Joho? Ja eigenlijk wel, want wij zijn duidelijk, al sinds 2008, fan van Joho.  Bovendien is het de meest afgesloten verzekering voor lang verblijf in het buitenland, dus dat zegt ook wel iets…

]]>
https://happygoats.org/blog/2020/04/18/hoe-kies-je-jouw-wereldreisverzekering/feed/ 40
Parque Cultural in Valparaíso: Expositie Vivian Maier https://happygoats.org/blog/2019/08/02/parque-cultural-in-valparaiso-expositie-vivian-maier/ https://happygoats.org/blog/2019/08/02/parque-cultural-in-valparaiso-expositie-vivian-maier/#comments Fri, 02 Aug 2019 12:44:02 +0000 https://happygoats.org/?p=6168 Zoals we eerder al lieten zien is Valparaíso een cultuur- en kunststad bij uitstek. Maar Valparaíso heeft meer te bieden dan alleen Cueca-dans of Graffity-Art. Het Parque Cultural in Valparaíso is een groot complex waar regelmatig tentoonstellingen, shows of voorstellingen plaatsvinden of leuke evenementen in het park. Wij zijn naar de prachtige expositie van fotografe Vivian Maier geweest.

Parque Cultural in Valparaíso

Het oude gevangeniscomplex prachtig omgetoverd tot cultureel centrum

 

 

 

Het Parque Cultural in Valparaíso is gevestigd in het oude gevangeniscomplex en is op zich al een bezoek waard. De oude gevangenis is prachtig opgeknapt en heeft een schitterende binnentuin, waarin je met name op de zondagen heerlijk kunt picknicken. Vaak zijn er straatmuzikanten te vinden, soms zijn er buitenevenementen en soms is er niks zodat het een heerlijke rustige en schone plek is, een ware rustige oase in het drukke Valparaíso!

Naast het oude gevangeniscomplex is een compleet nieuw cultureelcentrum gebouwd, wat modern is en ideaal voor voorstellingen en tentoonstellingen. Veel tentoonstellingen zijn gratis te bezoeken en een lijst met activiteiten en ander nieuws vind je op de website. In het Parque Cultural in Valparaíso kun je echter bij de beveiligingsman ook een gratis brochure ophalen waar alle activiteiten in staan en de man wil je ook maar wat graag even helpen als je meer informatie wilt. Echt aardige mensen daar!

En zo kwamen we er dus achter dat hier momenteel de tentoonstelling is van Vivian Maier. Een bijzonder verhaal van een fotografe met prachtige foto’s waar we veel van gehoord hadden, maar niet echt veel van af wisten. De tentoonstelling reist de hele wereld over en gelukkig hebben wij nu de mazzel dat we tegelijkertijd op dezelfde plek zijn.

De tentoonstelling in Parque Cultural

Vivian Maier

Het verhaal van Vivian Maier is bijzonder. Ze werd geboren in 1926 in New York, maar woonde gedurende haar kinderjaren veel in Frankrijk. Toen ze terugkeerde naar Amerika woonde ze voornamelijk in New York en Chicago en werkte o.a. als kindermeisje. Op zich niet zo bijzonder, ware het niet dat ze altijd haar camera bij haar had en heel veel foto’s van het straatbeeld in New York en Chicago maakte. Mensen, gebouwen en zelfportretten… het zijn bijzondere foto’s en geven een prachtig tijdsbeeld weer van het gewone leven in Amerika. Na 1960 reisde Maier ook veel naar het buitenland, toch zijn de Amerikaanse foto’s van haar het meest bekend.

Het heeft maar weinig gescheeld of de wereld had nooit kennis gemaakt met haar prachtige foto’s. Vivian Maier heeft ze nooit laten publiceren en heel veel fotorolletjes zijn zelfs onontwikkeld gebleven. Vlak voor haar dood in 2009 werden haar persoonlijke spullen geveild en opgekocht door John Maloof. Deze jonge amerikaan had flink wat ervaring in het ontdekken van ‘schatten’ op vlooienmarkten en kocht deze spullen op voor zijn studie. Hij besloot een aantal van de foto’s online te zetten op een blog om meer te weten te komen over de fotografe en haar foto’s, maar dit leverde weinig op. Totdat hij een aantal foto’s publiceerde op Flickr. De foto’s gingen ineens viraal en toen bleek pas hoe goed deze foto’s waren. Maloof besloot de rest van de foto’s en negatieven ook op te kopen en probeerde er achter te komen wie die Vivian Maier nu eigenlijk was. Aan de hand van al haar spullen, en dat waren er veel… kwam hij langzaam achter de verschillende puzzelstukjes van haar verhaal: Een eigenzinnig en artistiek kindermeisje, die dit werk koos omdat ze dan veel vrijheid had om te fotograferen. Een verzamelaar van spullen, grenzend aan ‘knettergek’, erg op haar zelf gericht en niemand die echt wist wie ze was…

Waarom ze de foto’s nooit heeft laten publiceren is een raadsel. Aan de ene kant wordt gesuggereerd dat ze de publiciteit niet zou willen, maar aan de andere kant is er correspondentie gevonden dat ze een aantal foto’s voor ansichtkaarten wilde laten afdrukken. Het is en blijft dus toch enigszins een mysterie… haar verhaal en haar prachtige foto’s.

Het wonderlijke is ook dat de kunstwereld haar werk niet echt omarmt en dat terwijl het grote publiek juist laaiend enthousiast is. Maloof heeft de missie opgepakt om Vivian Maier als fotografe op de kaart te zetten, zodat haar werk eindelijk die erkenning gaat krijgen die het toekomt. Hij heeft daarvoor flink wat van haar werk laten afdrukken en laat dit middels exposities de wereld over reizen. Wij vonden de expositie indrukwekkend!

Wil je haar werk zien, kijk dan eens op de website over haar werk: vivianmaier.com

Twee bekende zelfportretten van Vivian Maier

Na het bezoek aan deze prachtige foto-tentoonstelling waren we wel weer even toe een een kop koffie. Buiten stond Claudia met haar foodtruck en het bleek dat ze net een heerlijke pot verse koffie aan het zetten was. Omdat het voor de rest op deze maandag erg rustig was, hebben we hier even heerlijk gezellig met haar en de bewaker van het Parque Cultural kunnen zitten praten. Al met al een prachtige dag!

Een leuke foodtruck!

]]>
https://happygoats.org/blog/2019/08/02/parque-cultural-in-valparaiso-expositie-vivian-maier/feed/ 170
Hotel in Santiago, Chili: Vilafranca https://happygoats.org/blog/2019/04/10/hotel-in-santiago-chili-vilafranca/ https://happygoats.org/blog/2019/04/10/hotel-in-santiago-chili-vilafranca/#comments Wed, 10 Apr 2019 13:33:47 +0000 https://happygoats.org/?p=6190 Wat hebben we het getroffen met ons hotel in Santiago! In de prachtige Providencia wijk ontdekten we een leuk boutique hotel, Vilafranca, en kregen we gelijk een mooie indruk van Santiago. Na een lange busrit van drie dagen en een concert voor de boeg waren wel toe aan wat luxe en bij Gloria waren we aan het juiste adres! Leuke adressen delen we graag en dus laten we jullie vandaag wat meer zien van dit hotel.

Vilafranca, een Petit Hotel in Santiago

Vilafranca, in het hart van de Providencia wijk van Santiago

De providencia wijk is een erg leuke wijk in Santiago. Veel mooie oude panden, leuke restaurants en cafe’s. In één van deze mooie oude panden heeft Gloria al sinds 2004 een Boutique Hotel. Het is een klein hotel met slechts een paar kamers en je hebt dan ook meer het gevoel dat je bij familie logeert dan dat je in een hotel zit. Deze familiare sfeer vind je terug in het hele hotel. Niet alleen is Gloria ontzettend vriendelijk, maar ook de twee medewerkers geven je direct een erg welkom gevoel!

Een zeer huiselijke sfeer!

Het hotel heeft een huiselijke sfeer. In de woonkamer staan twee heerlijke banken met dikke kussens en we hebben dan ook even heerlijk languit op de bank kunnen zitten met een boek. Iets wat we toch wel gemist hebben tijdens het reizen!  Toen de zon tevoorschijn kwam zijn we echter snel in de tuin gaan zitten! Een heerlijke binnenplaats met franse bistro-zitjes en lekkere strandstoelen!

Blij met een paar heerlijke boxpringbedden

Maar het belangrijkste zijn natuurlijk de bedden en wat hebben we heerlijk geslapen op deze dikke boxspring bedden! Sinds tijden hadden we weer een tv op de kamer, maar die hebben we niet eens aangehad. Even lekker in bad, het internet checken en lekker onder de wol!

Authentieke badkamers in franse stijl

Aan het ontbijt is veel zorg besteed. Eindelijk weer eens fatsoenlijk brood, een lekker afbakbroodje en kaas! Na de thee èn koffie met een lekker koekje met dulce de leche konden wij er de rest van de dag tegenaan!

Het ontbijt was prima met… echte kaas!

Boutique hotel Vilafranca
Perez Valenzuela 1650
Providencia
Santiago, Chile

]]>
https://happygoats.org/blog/2019/04/10/hotel-in-santiago-chili-vilafranca/feed/ 224